Jááh het is binnen!!!

Download
Dit hebben we in huis.
We hebben 2 koeien weg gebracht en daar het vlees van terug gekregen verpakt per 300 tot 500 gram. Het vlees is direct ingevroren en zullen het dus ook ingevroren aan u verkopen. Als het op is zullen we moeten wachten op de volgende koeien.
Rundvleeslijst-nov-2021.pdf
Adobe Acrobat document 74.7 KB

Het is zover.

Rundvlees van eigen koe.

Een aantal van onze koeien krijgt een kalfje van een ras wat meer vlees geeft als melk. Deze kalfjes groeien op op de boerderij in Berkel, Hoeve Zegenvrucht. Als ze groot gegroeit zijn en een goed leven gehad hebben, zorgen ze voor een mooi en eerlijk stukje vlees. Wat van begin tot eind in onze handen is geweest.  Een korte keten, goed verhaal en eerlijk voedsel. Mooier kan niet toch? 

 


Het wegbrengen

Het is mooi om voor je eigen vlees te kunnen zorgen maar er is ook een moeilijke kant. Het wegbrengen van de dieren is ook lastig. We hebben er lang voor gezorgd en staan er bij stil dat ook het laatste stukje goede zorg verdiend. 

De voorbereiding

Slager en slachthuis is in 1. Een familie bedrijf wat de zorg draagt voor het geheel. We vinden het belangrijk dat het goed en netjes gebeurt. Het is fijn dat we de dieren zelf weg kunnen brengen. En we er een goed gevoel bij hebben.  

De verdeling

Slager is een vak! Hij draagt zorg dat het uitbenen netjes gebeurt. Wij krijgen alle delen vlees in mooie porties netjes verpakt en bevroren weer terug.