Lamsvlees

 

Schapen en lammeren horen er van vroeger al bij, meestal om de kleine stukjes gras op het erf bij te houden. Het kippenweitje, het stukje langs de stal en de boomgaard. 

 

Tegenwoordig zijn de schapen een tak van sport op zich. Met een kudde van 13 tot 15 ooien worden we ieder jaar verrijkt met rond de 30 lammeren. En dat is een prachtig stukje werk ieder voorjaar!

 

 


Lammertijd

De twee jongste zussen pakken dit met beide handen aan en verzorgen de kraamafdeling, de jonge lammeren en hun moeders ontbreekt het aan niets.

 

Later worden de lammeren goed in de gaten gehouden en heerst er een strikt weide systeem om worm besmettingen geen kans te geven. Nieuwe weides maken en schapen tellen gaat van voorjaar tot in de zomer door. 

 

 


In het najaar

Na 4 maanden met hun moeders gegraasd en geravot te hebben gaan de lammeren in een aparte weide zodat de ooien (moederschapen) weer bij kunnen komen. De lammeren gaan dan in een koppel vol in het gras zodat ze goed groeien en ontwikkelen. 

 

Een deel van de lammeren die jaarlijks geboren worden zorgen voor verjonging in de kudde, de rest van de lammeren worden in het najaar geslacht en een deel hiervan verkopen we in onze eigen winkel. 

 


 

Het vlees

Vlees van dieren waar we van begin tot einde bij zijn geweest. Uiteraard brengen we ze met een dubbel gevoel naar de slager maar het is prachtig vlees en smaakt voortreffelijk.

 

Mocht u iets bijzonders willen hebben kunt u dat tot woensdag 10 november bestellen via 06-20959979 of bestelling@hoeve-zegenvrucht.nl.

 

 

 

Transparanter kan niet!